Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
Find NVKC on YouTubeFind NVKC on FacebookFind NVKC on Twitter

Laboratoriumonderzoek speelt bij 70% van de diagnoses een sleutelrol


Wij nemen uw bloed serieus!


Publieksprijs 2018 voor project Bernhoven “Transfusie in de Traumahelikopter”

Patiënten met ernstig bloedverlies na een ongeval krijgen al in de traumahelikopter een bloedtransfusie toegediend. Met dit project wint het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Ziekenhuis Bernhoven te Uden de Publieksprijs Klinische Chemie 2018.

“Een levensreddende toepassing in een levensbedreigende situatie. Knap dat de mensen van Bernhoven wet- en regelgeving hebben weten om te draaien in het voordeel van de patiënt en daar belangrijke partners in mee kregen. Al 3 van de 4 Lifeliners hebben dit aan boord. Groningen, waar blijven jullie? En het perspectief is natuurlijk dat ook de ambulance, wanneer geïndiceerd, zo’n kit meeneemt. Onderzoek ook dat traject!" Aldus de jury, die aan alle inzenders voor de prijs wel een opdracht mee te geven had..

Deze inzendingen zijn hier te zien te zien. De  jury van deze editie van de publieksprijs werd gevormd door Jacintha van Balen (NHG), Lianne Boesten (NVKC), Huib Cense (FMS), Josine van der Kraan (Patiëntenfederatie) en Judith Tielen (VVD).   

De Publieksprijs Klinische Chemie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC) en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een klinisch chemisch project dat aantoonbaar in positieve zin een grote impact heeft voor patiënten en/of hun omgeving.

De prijs werd uitgereikt door klinisch chemicus dr. Harry de Wit, in zijn functie als bestuurslid van de Nederlandse Vereninging van Bloedtransfusie, aan dr. Jart Diris van KCL Bernhoven tijdens het Voorjaarscongres van de NVKC op 12 april 2018 in Papendal.

(foto Marcel van Berkel)

Categorie: 
NVKC Nieuws