Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
Find NVKC on TwitterFind NVKC on FacebookFind NVKC on YouTube

Laboratoriumonderzoek speelt bij 70% van de diagnoses een sleutelrol


Wij nemen uw bloed serieus!


Lustrum 2007

12e Lustrum NVKC

De NVKC werd opgericht in 1947. Dit betekent dat de vereniging in 2007 haar 60e verjaardag viert. De lustrumviering zal zich voornamelijk afspelen binnen het kader van Euromedlab 2007 Amsterdam van 3 t/m 7 juni.
Via deze pagina houden we u op de hoogte van alle activiteiten.

Lustrumfeest
Op woensdag 6 juni is er een groot feest met een uitgebreid buffet, verschillende attracties en swingende muziek in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Leden die aan het congres deelnemen, kunnen zich voor dit feest aanmelden bij registratie voor het congres. Omdat het bestuur graag alle leden op dit feest wil verwelkomen, was er een speciale regeling gemaakt voor diegenen die niet aan het congres deelnemen. Deze leden konden zich hier tot 1 maart met voorrang voor dit feest aanmelden. Na 1 maart 2007 konden we niet meer garanderen dat er nog kaarten beschikbaar zijn voor niet-congresdeelnemers. Heeft u zich niet op tijd aangemeld via deze regeling, maar wilt u er alsnog gebruik van maken, neem dan contact op met het NVCK-bureau.

ALV
Tijdens het congres op dinsdagmiddag 5 juni vindt een speciale ledenvergadering plaats, waarop o.a. de Noyons' Penning, de Gorter en de Graaff prijs en de prof.dr. J.G.G. Borst-prijs worden uitgereikt. Aanvang 16.00 uur.

Aandacht voor de geschiedenis
Gedurende het congres wordt eveneens aandacht besteed aan onze rijke historie. Onder auspiciën van de Historische Commissie wordt op woensdagmiddag 6 juni een mini-symposium gehouden. Aanvang 14.00 uur.
Prof. dr. H. Beukers (Hoogleraar geschiedenis der geneeskunde RU Leiden) gaat in op de geschiedenis van de fysiologische chemie in Nederland in de 19e en 20e eeuw als wegbereider van de latere klinische chemie. Dr. J.G. Lines (ex-klinisch chemicus, verbonden aan ziekenhuizen in Cambridge en Ashford en IFCC-official met een lange staat van dienst) refereert aan dit IFCC-verleden en zijn contacten met Nederlandse klinisch chemici. Prof. dr. J.H.H. Thijssen bespreekt een aantal spraakmakende elementen uit de geschiedenis van de endocrinologie.
Het symposium is vrij toegangelijk voor congresdeelnemers; leden van de Nestorenclub kunnen zich voor € 50 inschrijven en hebben daarmee ook toegang tot expositie en het wetenschappelijk programma van die dag.
Tevens zal er een tentoonstelling zijn van de mooiste voorbeelden van klinisch chemische gebruiksvoorwerpen en apparatuur.

Special NTKC
De redactie van het Tijdschrift heeft een Engelstalige special in de maak met, naast een historisch overzicht, de highlights van de klinische chemie in Nederland anno 2007. De special gaat mee in de congrestas, maar wordt uiteraard ook naar alle leden en abonnees verzonden. Dat gebeurt wel pas na het congres.

Toegang tot de expositie
Tijdens het congres zal de industrie zich presenteren op een grote expostitie die ook gratis toegankelijk is voor medewerkers van laboratoria die de bedrijfsbijdrage betalen. Klik hier voor een toegangsformulier.

Collectors items

Voor deze speciale gelegenheid heeft de NVKC een zuiver zijden congresdas voor heren en een dito shawl voor dames laten maken. Deze collectors items kunt u nu al tegen gereduceerd tarief bestellen. Ze zijn ook tijdens het congres te koop maar dan zal de prijs hoger liggen. Bovendien is de voorraad niet onbeperkt.

Klik op de afbeeldingen voor een groter plaatje. Das en shawl zijn van 100% zijde, superzacht en soepel, en kosten elk toch maar €25,- per stuk incl. verzendkosten.
In ieder geval om zelf te dragen, maar zeker ook om cadeau te doen!

Maak €25 per te bestellen das of shawl over op Postbank rekeningnr. 889855 of ABN AMRO Bank rekeningnr. 44.38.91.869 t.n.v. de penningmeester van de NVKC te Utrecht onder vermelding van uw naam en adres en "das" of "shawl" en het aantal van elk.

Als het bedrag bij ons is bijgeschreven, wordt uw bestelling verstuurd.