Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
Find NVKC on TwitterFind NVKC on FacebookFind NVKC on YouTube

Laboratoriumonderzoek speelt bij 70% van de diagnoses een sleutelrol


Wij nemen uw bloed serieus!


Historische Collectie

i Beginpagina - i Email de beheerders

Geachte bezoeker,

Welkom op de startpagina van de Historische Collectie.
Wij hebben uw hulp hard nodig, want dit is slechts een eerste aanzet, voornamelijk gebaseerd op de collectie van de NVKC en sommige andere instituten.
Zoals u zult merken in de Hoofdgroep Instrumenten is de huidige indeling gebaseerd op de instrumenten die nu in onze collectie zijn.
Als u bijvoorbeeld Fotometrie aanklikt, krijgt u een lijst met alle instrumenten in deze groep. Doorklikkend op één van die instrumenten in de lijst, krijgt u de afbeelding van dit instrument met zijn gegevens.

Deze gegevens zijn vaak nog erg onvolledig. Soms ontbreken gegevens zoals bv functie; gebruikstijdperk enz..
Daarnaast weten we van een aantal instrumenten (nog) niet hoe ze werkten, waarvoor ze gebruikt werden, hoe ze geijkt werden, de opbouw, de methodiek enz. Graag zouden we daar een verhaaltje van circa 1 A4-tje voor hebben.

Daarom hebben wij uw hulp nodig. Als u aanvullingen en/of correcties heeft, klikt u bovenin het veld “Email de beheerder” aan en meldt hier voor dat ene instrument deze aanvullingen en/of correcties.
Deze worden dan samen met het unieke collectienummer automatisch naar ons gestuurd. Wij zorgen dan voor de verwerking in de database.
De collectie Boeken is onderverdeeld in diverse groepen. In deze groepen treft u ook de informatie aan over de auteur(s).

De zoekfunctie
Als u in de regel “zoeken in de collectie” een (gedeelte van een) woord intikt, wordt daarna in de Hoofdgroepen Boeken en Instrumenten op dit woord gezocht.
Daarna krijgt u het volledige overzicht van alle Instrumenten en boeken waarin deze zoekterm voor komt.. Door op één ervan te klikken krijgt u hiervan de afbeelding (nog niet bij boeken) met de informatie.

Laat ons ook weten wat er volgens u verbeterd kan worden aan de algemene opzet van deze Database.

De Historische Commissie