NVKC
Zoeken | Bureau | English | Inloggen
Medisch laboratoriumspecialisten in bloedonderzoek

NVKC berichtenarchief april 2003

NVKC Nieuws index | Berichtenarchief

24-04-2003
Theses online

De site van Care4Cure heeft een onderdeel Proefschriften online (inclusief archief). Deze biedt behalve de contactgegevens van de auteur, een samenvatting en inhoudsopgave. Verder vindt u op deze site het geneeskundig adresboek (gratis te benaderen na registratie).

Geplaatst door Remi Wulkan op 24-04-2003, 16:11 [link]

24-04-2003
Posterprijzen Voorjaarscongres

De Posterprijzen 2003 zijn op het Voorjaarscongres uitgereikt in drie categorieen:

Categorie 1 Moleculaire technieken: R.H.N. van Schaik, M. van der Werf, I.P.van der Heiden, J. Lindemans; titel: "Sequencing: niet altijd de gouden standaard!"

Categorie 2 Erfelijke stofwisselingsziekten: S. Hogenboom, G.J. Romeijn, S.M. Houten, M. Baes, R.J.A. Wanders en H.R. Waterham; titel: "Peroxisome deficiency does not result in deficiency of enzymes involved in cholesterol biosynthesis."

Categorie 3 Dienstverlening: R. Dragt, M. Slingschröder, J. Rondeel en K. Miedema;
titel: "Continu klantentevredenheidsonderzoek op de poliklinische bloedafname."

Geplaatst door Christine Ruiter op 24-04-2003, 12:45 [link]

22-04-2003
Zelftest onderzocht door Consumentenbond

Op deze site vindt u een melding van een onderzoek door de Consumentenbond naar een zelftest. Weliswaar Helicobacter pylori (niet zozeer ons vak), maar dergelijke testen zullen mogelijk in de toekomst vaker gedaan worden.

Geplaatst door Remi Wulkan op 22-04-2003, 16:09 [link]

19-04-2003
Dr. H.R.Waterham wint Ortho-prijs

Dr.Hans Rudolf Waterham (38) is door een jury onder voorzitterschap van dr.J.Lindemans uitverkoren tot winnaar van de Ortho-prijs voor Klinische Chemie 2002. Waterham is wetenschappelijk KNAW-onderzoeker en staflid van het Laboratorium Genetische Metabole Ziekten van het AMC te Amsterdam. De prijs werd uitgereikt tijdens het NVKC-voorjaarscongres op 16 en 17 april in Lunteren. Bij diezelfde gelegenheid benoemde de Algemene Leden Vergadering prof.dr.G.T.B.Sanders tot erelid van de vereniging en kreeg drs.J.J.Heeren de Noyons' penning uitgereikt vanwege zijn grote verdiensten als chroniqueur van de klinische chemie in het algemeen en van de NVKC in het bijzonder.

Geplaatst door Christine Ruiter op 19-04-2003, 19:02 [link]

09-04-2003
NVKC-website geheel vernieuwd

Het gevoel is bekend: als de buurtsupermarkt net verbouwd heeft, staat niets meer op zijn eigen vertrouwde plek en dat is flink wennen in het begin. Maar eigenlijk hoopt de Commissie Internet dat dit gevoel van ontheemding onze vaste websitebezoekers bespaard blijft: de indeling van de vernieuwde site is veel logischer geworden en wat vroeger diep verstopt lag, is nu makkelijker te vinden. De vaste rubrieken zijn uiteengerafeld tot een helder overzicht, dat eenvoudig uit te breiden is met nieuwe onderdelen. En er zijn geheel nieuwe schappen aangemaakt met Publieks- en Engelstalige informatie. Dit alles gebaseerd op het gebruikersonderzoek dat in november 2002 gehouden werd, en vervolgens ook nog in een eigentijdse jas gestoken. De Commissie dankt allen die hebben bijgedragen aan dit resultaat.

Geplaatst door Christine Ruiter op 09-04-2003, 19:33 [link]

09-04-2003
Nieuwe Commissie PR en Publieksvoorlichting

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 april te Lunteren zal de nieuwe Commissie PR en Publieksvoorlichting worden geinstalleerd. De Commissie zal zich in eerste instantie gaan richten op een drietal speerpunten. In de eerste plaats is dat het gestructureerd beantwoorden van publieksvragen die via de website binnenkomen. De commissie weet zich daarbij gesteund door een team van vragenbeantwoorders die beurtelings 'dienst' zullen hebben, en een team van specialisten in de achterwacht. Vraag en antwoord worden, na gebleken geschiktheid, geplaatst op de pagina 'veelgestelde vragen'.

Geplaatst door Christine Ruiter op 09-04-2003, 15:40 [link]

08-04-2003
Nieuwe regelgeving vervoer diagnostische monsters op komst

Naar aanleiding van een groot onderzoek van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat wordt de regelgeving voor het vervoer van diagnostische monsters en ook voor ziekenhuisafval bijgesteld.
Lees zelf de mededeling op de website van de IVW

Geplaatst door Remi Wulkan op 08-04-2003, 15:59 [link]

Meer berichten in het berichtenarchief

Wij nemen uw bloed serieus!

Portaal Bedrijf en Beroep

App belangstelling

Controlepunten glucosemeters

Clinical Mass Spectrometry

Vooraankondiging Gluren bij de buren

MMV Congres Samen Leren, Samen Werken

VHL

Internationale organisaties

Banner FMS

BANNER FMLS Stichting Federatie Medisch LaboratoriumSpecialismen


RSS feed Abonneer je op de NVKC Newsfeed

Add to Google

[wat is dit?]