Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde

Find NVKC on YouTubeFind NVKC on FacebookFind NVKC on Twitter

Laboratoriumonderzoek speelt bij 70% van de diagnoses een sleutelrol


Wij nemen uw bloed serieus!


Patiënt

Medisch laboratoriumonderzoek is een vak apart. In de meer dan 80 klinisch chemische laboratoria die ons land telt zijn laboratoriumspecialisten en analisten dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat uw bloed en ander lichaamsmateriaal op de best mogelijke manier wordt afgenomen en onderzocht.

In het bloed kunnen verschillende stoffen gemeten worden, die iets kunnen zeggen over uw gezondheid of uw behandeling. Afhankelijk van de vraagstelling die u en uw behandelend arts hebben, worden in overleg met de laboratoriumspecialist de juiste analyses in uw bloed uitgevoerd. Dit laboratoriumonderzoek draagt bij aan:

  • het vaststellen of uitsluiten van een ziekte
  • het volgen van het verloop van een ziekte
  • het vaststellen van het succes van een behandeling
  • het voorkómen van een ziekte

Daarnaast vervult het laboratorium een belangrijke rol in de uitgifte van bloedproducten voor transfusies, het vruchtbaarheidsonderzoek bij een zwangerschapswens en het onderzoek naar erfelijke ziekten, waaronder DNA-onderzoek. Klinisch chemische laboratoria maken goede en efficiënte gezondheidszorg mogelijk.

Wij onderzoeken uw bloed en ander lichaamsmateriaal voor diagnose, vervolg van behandeling en voorkomen van ziekten.
Bloed is de spiegel van het lichaam

Wij voldoen aan de HONcode, die staat voor betrouwbare informatie over gezondheid:Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation
Controleer hier.